伊莉討論區

標題: 生田斗真拍日本版《丹麥女孩》 被封丹麥斗真 [打印本頁]

作者: rousseau73    時間: 2016-3-22 12:10 AM     標題: 生田斗真拍日本版《丹麥女孩》 被封丹麥斗真

今年奧斯卡頒獎禮其中一部入圍電影《丹麥女孩》(The Danish Girl),因為講及全球首名變性人,所以相當受矚目,而今日日本方面宣佈拍一部同《丹麥女孩》類似嘅電影《他們認真地編織時》,亦都係講一名男子從小開始就覺得自己外表係男、內心係女,喺現實生活中遇到好多煩惱之下,決定去做變性手術。而呢個變性人角色,就由生田斗真嚟扮演。

生田斗真個女人造型今日有首張劇照曝光,佢同片中扮演佢男朋友嘅桐谷健太同埋一個女童星齊齊喺度織冷衫,一向面部輪廓分明嘅生田,個女人造型都幾靚,不過就有啲師奶味。導演荻上直子都話因為生田輪廓好靚,所以一諗要搵個扮女人嘅男星,就覺得別無他選。但生田就大嘆話呢個角色真係好難演,由於套戲同《丹麥女孩》都係講男變女嘅變性人,有網民仲好搞笑咁幫生田斗真起咗個新花名,叫丹麥斗真!

心得:生田斗真有外型,但他的演技可以勝任嗎?惜目以待。

[attach]113574161[/attach][attach]113574162[/attach][attach]113574163[/attach][attach]113574164[/attach][attach]113574165[/attach][attach]113574166[/attach][attach]113574167[/attach][attach]113574168[/attach]

作者: oscar13    時間: 2016-3-22 12:54 AM

長得帥算優勢啦
但演技也很重要阿
若能兼顧當然更好
看你表現了

作者: ttfan2    時間: 2016-3-22 11:02 PM

偶像包袱竟然可以放下 欣賞欣賞
作者: a5720104    時間: 2016-3-23 01:22 AM

這個封號也給得太早了
還是先看看他在電影中會展現出什麼樣的演技
不然要是演得不好恐怕會淪為笑柄
作者: sessteven    時間: 2016-4-8 09:27 PM

感覺不錯喔                                 

歡迎光臨 伊莉討論區 (http://w3.eyny.com/) Powered by Discuz!